We hebben allemaal onze vragen in het leven, zo niet in het dagelijkse leven. En soms hebben we het gevoel dat we steeds tegen dezelfde dingen aanlopen, waarbij we ons niet lekker voelen. Je wilt wel graag veranderen en soms kun je het niet eens goed benoemen maar je weet, ach daar is hij weer, diezelfde valkuil, of die drempel etc. Maar ook die angst, die onzekerheid. En je vraagt je vertwijfeld af, ligt het aan mij? Kan ik mijn leven een andere wending geven waardoor ik me beter ga voelen, me  ontspannener ga voelen?

Het is heel normaal dat we als mens niet meteen op alle vragen antwoord hebben, ons probleem niet meteen weten op te lossen of om meteen onze situatie, waarin we ons niet prettig voelen, kunnen veranderen.
Een coach kan je helpen om te kijken waardoor het komt dat het even niet ‘gesmeerd’ gaat in je leven, in je werk of in je privéleven.
Hoe zou je de situatie kunnen verbeteren of hoe zou je de problemen die je hebt kunnen oplossen.

De antwoorden op jouw vragen zitten vaak in jezelf en doordat je coach je scherpe, en dat kunnen soms lastige vragen zijn, stelt ga je antwoorden zoeken en die vind je ook, altijd. Niet door de coach ingegeven, die stelt jou alleen vragen waardoor je op een ander gedachtespoor wordt gezet of waardoor je bepaalde situaties eens van een andere kant kunt belichten. Je krijgt direct handvatten en kan die meteen zelf toepassen.

Door het volgen van een aantal sessies bij jouw coach merk je al snel dat je resultaat boekt, waar je inzicht in hebt gekregen kun je ook onmiddellijk toepassen en dan ga je na verloop van tijd beter in je vel zitten. Zelfs dingen waar je al jaren tegenaan loopt, maak je in een coachingstraject overzichtelijk en duidelijk. Het erover praten helpt meestal al een heel stuk en als je begrijpt wat er speelt, wat de oorzaken zijn krijg je meer overzicht.

Je zou kunnen zeggen dat coaching jou veel duidelijkheid geeft in bijvoorbeeld jouw (negatieve) gedachten, jouw (voor)oordelen en in alles wat jou weerhoudt om je goed en gelukkig te voelen. Je ontdekt gaandeweg het coachingstraject wie je wel en wie je niet wil zijn.
Je leert hoe je belemmerende overtuigingen kunt ombuigen en hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen naar positieve.

Als je de stap wilt zetten naar een coach, dan is er maar één manier om de goede coach te vinden en dat is de coach waar jij een click mee hebt, waarin jij vertrouwen hebt dat hij/zij je op reis begeleidt naar jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Jouw coach kijkt zonder enig oordeel naar jou en haalt het beste in jou naar boven.

Coaching helpt jou een nieuwe balans te creëren voor jezelf zodat je je veel meer zelfvertrouwen hebt en uitstraalt.

Met hartelijke groet,

Peggy