'You don't just wake up and become the butterfly. Growth is a proces'

Rupi Kaur

Ik zoek coaching bij stress & burnout klachten en/of loopbaanadvies

We hebben allemaal onze vragen in het leven, zo niet in het dagelijkse leven. En soms hebben we het gevoel dat we steeds tegen dezelfde dingen aanlopen, waarbij we ons niet lekker voelen. Je wilt wel graag veranderen en soms kun je het niet eens goed benoemen maar je weet, ach daar is hij weer, diezelfde valkuil, of die drempel etc. Maar ook die angst, die onzekerheid. En je vraagt je vertwijfeld af, ligt het aan mij? Kan ik mijn leven een andere wending geven waardoor ik me beter ga voelen, me meer ontspannen ga voelen?

Het is heel normaal dat we als mens niet meteen op alle vragen antwoord hebben, ons probleem niet meteen weten op te lossen of om meteen onze situatie, waarin 

we ons niet prettig voelen, kunnen veranderen.

Een coach kan je helpen om te kijken waardoor het komt dat het even niet ‘gesmeerd’ gaat in je leven, in je werk of in je privéleven.

Hoe zou je de situatie kunnen verbeteren of hoe zou je de problemen die je hebt kunnen oplossen.

De antwoorden op jouw vragen zitten vaak in jezelf en doordat je coach je scherpe, en dat kunnen soms lastige vragen zijn, stelt ga je antwoorden zoeken en die vind je ook, altijd. Niet door de coach ingegeven, die stelt jou alleen vragen waardoor je op een ander gedachtespoor wordt gezet of waardoor je bepaalde situaties eens van een andere kant kunt belichten. Je krijgt direct handvatten en kan die meteen zelf toepassen. Door het volgen van een aantal sessies bij jouw coach merk je al snel dat je resultaat

boekt, waar je inzicht in hebt gekregen kun je ook onmiddellijk toepassen en dan ga je na verloop van tijd beter in je vel zitten. Zelfs dingen waar je al jaren tegenaan loopt, maak je in een coachingstraject overzichtelijk en duidelijk. Het erover praten helpt meestal al een heel stuk en als je begrijpt wat er speelt, wat de oorzaken zijn krijg je meer overzicht.

Coaching helpt jou een nieuwe balans te creëren voor jezelf zodat je je veel meer zelfvertrouwen hebt en uitstraalt.

Stress & Burnout

Wanneer je je bewust bent van de factoren die stress veroorzaken, kun je ze op tijd herkennen en meer focussen op het ontspannen tussen en na periodes van stress. Hiermee kan een burn-out worden voorkomen.

Ontspannen kan op manieren die je al kent, maar je gaat ook nieuwe manieren van ontspannen ontdekken die uniek zijn voor jou. Waar jij weer energie van krijgt.

Als mens vervul je diverse rollen. Je bent bijvoorbeeld partner, ouder, vriend(in), collega, manager, voorzitter van een club, buren, mantelzorger en kind van…

Iedere rol kan plezier en voldoening geven en komt met taken en verantwoordelijk-heden. De druk op jou is soms groot, omdat iedereen wat van je vraagt. En jij wilt graag aan alle verwachtingen voldoen.Op enig moment kan dit alles je te veel worden en jij vind het wellicht zelfs zwak van jezelf dat je niet alle ballen in de lucht kunt houden. Misschien ga je jezelf ook meten aan andere mensen die alles zo perfect voor elkaar lijken te hebben. Anderen doen het toch ook allemaal?

Niets is minder waar. Zo ervaart ongeveer 20% van de werknemers klachten van overspanning of burnout. Werkstress is de grootste oorzaak van verzuim onder werknemers. Veel mensen hebben last van stress. Stress is in principe niet gevaarlijk, wanneer het een kort moment is waarbij je in een soort overlevingsstand moet verkeren om een bepaald doel te behalen.

Zodra stress langdurig, oftewel chronisch wordt, kunnen er ernstige lichamelijke klachten ontstaan en uitmonden in een burnout. Herken je jezelf in de burnout symptomen?

Van een burnout herstellen duurt vaak erg lang en veel mensen ervaren nooit meer het energieniveau dat ze daarvoor hadden. Alle reden dus om een preventief burnout coaching traject in te gaan.

Personal Branding

Personal Branding leert je succesvol jouw kwaliteiten in jouw persoonlijke uitstraling zichtbaar maken. Hoe ga je werken aan je eigen zichtbaarheid?

 

Op welke manier wil je dat anderen zich jou herinneren, wat is jouw toegevoegde waarde en waarin ga jij het verschil maken?

Je wordt je bewust van jouw uitstraling en je leert hoe je een professionele en geloofwaardige uitstraling creëert. Na deze vorm van coaching weet je hoe jij jezelf beter kunt neerzetten omdat je je bewust geworden bent van waar je staat en waar je heen wilt. Je leert dit praktisch vorm te geven en ontvangt persoonlijke adviezen.

personal branding

Loopbaan begeleiding

Wanneer je vastloopt in je loopbaan kan passende loopbaanbegeleiding een uitkomst bieden. Wanneer je geen duidelijk en concreet beeld hebt van je toekomst kan dit resulteren in een onbestemd gevoel en onrust. 

 

Ik help je graag met het scheppen van duidelijkheidin deze onduidelijke periode. Met concreet en persoonlijk loopbaanadvies worden er samen met jou loopbaandoelen geformuleerd op basis van jouw wensen en kwaliteiten.

Er wordt verdieping gezocht in je probleemstelling en we maken samen een plan van aanpak. Heb je het gevoel dat je iets anders zoekt, maar weet je niet precies wat? Of vraag je je af hoe je er precies achter komt wat je wilt? Het kan lastig zijn om dit soort zaken in je eentje helder te krijgen.

 

 Ik werk graag met je samen om jouw loopbaanvraag te formuleren en te beantwoorden.

Loopbaancoaching
NOBCO SCIPIO CONSULT BEDRIJFSCOACH (2)

Contact

Telefoon

+31 (0) 6 385 347 85

Email

info@scipioconsult.nl

Werkgebied

Regio Rotterdam en Amsterdam