'We cannot become what we want by remaining what we are'

Max Depree

Bedrijfscoach in Rotterdam en omgeving

Preventie stress en burnout

Het preventief coachen verhoogt de effectiviteit van werknemers en kan de hoge kosten van ziekte verzuim voorkomen. Ik adviseer werkgevers en leidinggevenden over hoe zij de werkdruk en het daarmee gepaard gaande stressniveau voor werknemers kunnen reduceren.

Chronische stress en symptomen van overspannen werknemers kosten het bedrijf niet alleen veel geld, het ziekteverzuim van medewerkers, of managers legt ook meer druk op de andere collega’s. Cijfers wijzen uit dat vooral jonge managers die net afgestudeerd zijn en managersrollen krijgen toebedeeld niet altijd tegen de hoge werkdruk bestand zijn.

Het preventief coachen op stress en burnout kan het werkgeluk en de effectiviteit van zowel de manager als haar of zijn  teamgenoten alleen maar verhogen.

Ik help bedrijven om al in vroege stadia de symptomen van burn out te herkennen en hierop in te spelen. Vaak zijn de signalen al vroeg duidelijk en kan het langdurige verzuim én de re-integratie tijd van een burn out herstel worden voorkomen.
Neem contact op wanneer je een burn-out vermoedt.

Team ontwikkeling

Wil je managers en de samenwerking tussen de manager zijn/haar team versterken? Moet er effectiever gewerkt worden vanwege een veranderingsproces, of reorganisatie ronde?

Ik kan managers tezamen met het team of individueel helpen om de onderlinge samenwerking en afstemming verder te ontwikkelen.

We onderzoeken samen per team hoe het zou moeten functioneren. Na analyse van de verschillen tussen de ideale en huidige situatie maken we afspraken met elkaar om de ideale aanpak te kiezen.

Er moet duidelijkheid zijn over:

  • taken en verantwoordelijkheden,
  • normen en waarden,
  • de juiste man/vrouw op de juiste plaats,
  • effectieve communicatie
  • én kwaliteit van leiderschap.

Bent je benieuwd hoe de teams (nóg) sterker en autonomer kunnen worden?

Ik kom graag met je in contact voor een oriënterend gesprek.

Uw team versterken?

Presentatie en prestatie

Het doorontwikkelen van professionals is onmisbaar voor elke organisatie. Door te investeren in de ontwikkeling van de kwaliteiten en talenten van een medewerker kun je ervoor zorgen dat iemand echte toegevoegde waarde biedt aan de organisatie. In individuele, vertrouwelijke coaching sessies help ik competenties te identificeren, ontwikkelen en verbeteren. Door de medewerker bij te staan in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling wordt deze zich bewuster van zijn kwaliteiten en talenten en dit wordt zichtbaar in een betere prestatie en presentatie.

 

NOBCO SCIPIO CONSULT BEDRIJFSCOACH (2)

Contact

Telefoon

+31 (0) 6 385 347 85

Email

info@scipioconsult.nl

Werkgebied

Regio Rotterdam en Amsterdam